Friday, December 25, 2009

Julafton 02:21: VÄCKNING!

Julafton kl 02:21: Telefonen skriker! Som en brandbil! Det står "Hälytys ilmoitus" på skärmen. Utryckning! Jag tänder lampan. Stiger upp. Trycker på den gröna luren. På högtalaren. Roboten, som ringer, börjar läsa upp utryckningen. Jag drar på mig sockor. Byxorna. Skjortan. Ner för trapporna. Tar bilnyckeln. Skorna. Ut genom dörren. Jag uppfattade Lisähälytys. Suuri rakennus palo. 20 enheter. Springer till bilen. Startar bilen. Skrapar rutan. Kör ner till stationen. Tomt på vägen. Parkerar utanför dörren. Rusar till dörren. Den är låst.

Den ska gå upp automatiskt vid utryckning. Ser ingen annan komma till stationen. Blir smått fundersam. Tar fram telefonen igen. Kollar utrycknings datan från sms:et. Jo, nog hade jag hört rätt! Lisähälytys och Suuri rakennuspalo. Men, i Pöytyä. Det var nog en riktigt utryckning, men inte för PS-213 utan för T 88 och T 87 i Åbo. Och jag står utanför branddepån i Hammars.

När jag kommer hem igen skrattar mamma åt mig. Trots att hon vaknade mitt i natten av att jag rusade ner för trapporna. Så kan det gå....det är inte så lätt att vara med i två avtalsbrandkårer.

Läs här om branden:
Yle, Turun sanomat och Iltasanomat

1 comment:

  1. Jo, nog fick jag allt ett gott skratt mitt i natten!
    Fast det som hände var nog inget att skratta åt. Det skulle ha kunna gå riktigt illa!
    More

    ReplyDelete