Sunday, September 21, 2008

ÖNB tävlingar

På lördagen hölls ÖNBs Hemliga tävling i Hammars. Vi deltog med ett lag dvs 6 man, jag fick fungera som släckningsman #3 i vårt lag.
Hemliga tävlingen är en tävling där en räddningsenhet kör till tävlings området med sin släckningsbil. Laget vet inte på fröhand vad det ska göra, tävlingen är alltså som en utryckning. Uppgifterna som ska utföras säkert och rätt och går på tid. Dessutom ingår det en frågesports del, den ger tidsfördelar. Laget med den bästa tiden vinner.

Uppgiften den här gången var att släcka en brand på ett avgränsat område. På området fanns en gasflaska som skulle kylas i en timme. Med andra ord måste enheten bygga något som håller i en timme. Tidsgränsen är nämligen 10 min för att utföra uppgifterna. Det rätta, enligt handboken, är att bygga en bassäng av en tredelad stege, brandlina och presenningar.

Vi klarade uppgiften rätt bra tack vare vår enhetschef. Vår tid var ca 8 min, men vi fick 80s tidsavdrag från frågesporten. Med den här tiden placerade vi oss på första plats.

(Finns med på bild 4 och 6 på hjälmen står mina initialer "LS")No comments:

Post a Comment