Wednesday, March 7, 2007

Väskan

Väskan är sydd i starkt bomullstyg, färgat olivgrönt. Tyget luktar starkt skog och uteliv, här och där syns smutsfläckar på väskan. Väskan har formen av ett rätblock. Längst bak finns ett smalt fack för papper. På utsidan finns det två stora fack fram och två fack på var sin sida på väskan. Den har en bred axelrem, ergonomiskt formad och en samlare rem som kan fästas runt midjan. Remmarna är gjorda av starkt svart nylon rem. Remmarna är fasthakade med karbinhakar i grovt insydda metall ringar i väskan, remmarna går att justera från båda ändorna. Väskan har ett brett lock, nött i kanterna, som har flickar på sidorna så att det täcker hela framsidan och lite av sidorna. På detta sätt tillsluter det tätt hela det stora facket och inga småprylar kan ramla ur. Locket spänns fast i väskan nedre framkant med stadiga läderremmar. På locket finns ett stort fack som är tillslutet med karborreband. I kardborre bandets krokar har det fastnat småsmutspartiklar och barr från otaliga utevistelser. Här och där ses små rispor i tyget.
Väskan är fylld till randen med olika prylar för varierande användnings ändamål. I det största facket finns det på botten en varsamt ihop rullad och sliten fleece-jacka. Ovanpå den ligger det tre artbestämingsböcker; en skalbaggsguide, en fågelguide och en fältflora. Böckerna är nötta av mycket bläddrande och på nästan alla sidor finns det varsamma ytfyllnigar och anteckningar gjorda med blyerts av tjockleken 0.7. Bredvid böckerna ligger det en Tupperware smörgåslåda med två st.dubbelmackor med ost, tomat och sallad. Bredvid lådan ligger det två bananer i en plastpåse. Längs ena kanten i väskan står en metalltermos fylld med 0.6 liter hett jasmin-te. Ovanpå allt detta ligger ett ihop vikt sittunderlag och en träkåsa. Längst bak i det smala facker finns det en bunt med smutsiga och vattenskadade papper med utförliga anteckningar och allehanda skriverier.
I det högra facket på den främre sidan hittas det tre anteckningsblock; ett för fågel observationer; ett för insekter och ett för växter. Bredvid dem står några blyertspennor av hårdheten HB. Längsned ligger ett slitet och svart suddgummi och en pennvässare i metall. I det andra facket ligger det två plastburkar för provtagning och några 0.5 l mini-gripp påsar ihop rullade. Dessutom en stadig och stark ficklampa med två 1.5V fingerbatterier; Två pennor; en linsduk; en lupp; en fällkniv av märket Victorinox och en lupp med förstoringen 10x.
I fickorna på vänster sidan finns det en rulle med svarttejp, knippbindare, ståltråd, snöre och några tyglappar. På den andra sidan finns det en mitella, sårtvättare, plåster, stödband, värktabletter, motgift mot bett och 3 st snabbkompresser. I facket på locket ytterligare några plastburkar för prover, ett paket med näsdukar och en plastpåsar med fjädrar, växter och annat som upphittats i skogen; dessutom ligger det några gulnade barr på botten

2 comments:

  1. Du är utmanad! Se http://www.bloggen.fi/kalle_af/index.asp#blog_62075

    ReplyDelete