Tuesday, March 13, 2007

En bromspedal och tre varv på is

Idag var undeteckand på halkkörningsträning i Kullo. Det var spännande, jag och min kompis Rasmus i en liten bil på hal is i Kullo. Kan det bli lustigare? Okei, visst hade vi en kul bilskolelärare med oss också;Tommy, men det gör det väl ännu lustigare.
Nåja, alltså både jag och Rasmus hade bara kört lastbil på senaste, så det här med en liten bil och mycket känsligare kontroller var absurt ovant. För mig var speciellt kopplingen det. Så till Kullo och från Kullo kom vi nog med livet i behåll. =p Nåja, på halbanan blev det tränat hur det är att köra i isig kurva med 50km/h i glaset, dvs spinn på bilen. Sen var det där med att bromsa i kurvan, dvs ännu mer spinn på bilen. Efter några sådana kurvor lärde man sig att få ens liten kontroll över bilen, men sedan efter att bilen satt sig i spinn kunde inget göras. Peli oli menetetty.
På rakan tränade vi att inte träffa en älg som inte var där, dvs köra med 50 i glaset och sedan väja för lite remsor som hängde på vajrar. Tjah...skulle älgen varit verklig skulle det ha blivit älgstek, bil reparation och bulor. Men efter några gånger klarade den också sig. Så en mycket innehållsrik förmiddag i soligt väder på Kullo halkbana.
Nu återgår undertecknad till det vanliga; plugga hormoner och inresekretoriska körtlar i människokroppen.

No comments:

Post a Comment