Sunday, December 10, 2006

HöstdagarnaHöstdagarna är ett stort läger för kristna skolungdomar ordnat av Förbundet Kristen Skolungdom R.F.(FKS) varje år på allhelgonahelgen i Tammerfors. I år var det rekord många deltagare, hela 850 st. från hela Svenskfinland, största delen hör till vår Lutherska statskyrka men även medlemmar av andra samfund var med. Årets tema var ”Se mig”; att bli sedd av Gud och att bli sedd av andra. Helgen ordnas på Sampola skola och en del av programmet sker på andar platser i T:fors och i Kaleva kyrka.

Från Borgå deltog ett fyrtiotal personer i HD. I programmet ingick mycket. Genast på fredag kväll var det öppning och HD Awards Videogala. Michaela ”Micku” Wilkman och Otto Saariniemi från vanda svenska församling fungerade som speakers under helgen. Efter den mycket fina videogalan var det dags för lite tv, då dagens kvällsmässa, ”Människa kom fram!” av Stefan Myrskog televisionerades.

Efter en alltför kort natt på ett gympasals eller klassrumsgolv kom lördagen med en hel del program. Under dagen deltog alla i ett par verkstäder, vi såg Markusevangeliet som teater, lyssnade på helt fantastiska talare, sjöng i trappan och dansade Bongo. Dessutom hade vi en toppen konsert med Llama Inc. från Karleby.

På söndagen såg vi musikalen Jack Herodion med Pargas svenska församling och fick ta del i Katarina Gäddnäs-Karlssons tal ”I kärlekens blick”. Dessutom firade vi en helt toppen Gospelmässa(där undertecknad fungerade som textläsare) i Kaleva kyrka. Då var det glädje och sång på gång.

Men som allt annat gott så har även Höstdagarna ett slut. Vi packade våra saker i bussen och åkte hem, med längtan tillbaka till HD. Helgen var överlag mycket lyckad, bra talare och bra program, arrangörerna hade verkligen överträffat sig. Dessutom fanns det tid över för att bara hänga i trappan eller i cafét eller leka Gambia. En bättre helg kunde nog inte finnas än Höstdagarna i Tammerfors.

No comments:

Post a Comment