Sunday, December 10, 2006

29.10.2006 11:52:47Storm

Vinden viner och träden svajar när den första ordentliga höststormen drar över. En del ungdomar har samlat sig på ungdomskväll i Missionskyrkan. Efter mötet kommer några ljushuven på att åka ut till Emsalö udd för att se på stormen.

Så var det att fyra pers. mig med räknat satt i en bil på väg mot Emsalö udd kl. 24 på fredagen. Det var inte så många andra i rörelse, överallt på vägen låg det löv och småkvistar. Stämningen var i topp i den lilla bilen, bra kristen musik och vild diskussion om segling i stormväder. Den krokiga vägen gick snabbt och det var dags att stiga ur bilen då vägen tog slut. Den korta vandringen genom den beckmörka skogen i ficklamps ljus var spännande. Vinden ruskade om träden ovanför oss.

Träden tog slut och klippan började, det var ett redan ett litet äventyr att ta sig ut till stranden, eller så långt man kommer ut på udden bredvid militärområdet. De väldiga vattenmassorna slog mot berget. När vi kom ner till stranden såg vi det oändliga mörker havet utgjorde. Här och där sken det några ljuspunkter och i horisonten fans det ett stort ljus som måste vara Tallinn.

Vågorna brakade mot stranden och kastade sitt vita skum över oss. Ovanför oss röt vinden i träden samtidigt som den piskade vatten på oss. Underbart. Kraft. Mäktighet.

Vi stod kvar i över en halv timme. Plötsligt slog en väldig våg in mot stranden, vattnet kom upp till våra fötter och en kumpan hade oturen att bli våt om fötterna. Dags att ta sig till bilens värme och hemåt. Ett lyckat äventyr tyckte alla . Hemma ca kl. 01.30, fixade lite varmkakao och lade mig med äventyr i drömmarna.

No comments:

Post a Comment