Sunday, December 10, 2006

17.9.2006 10:56:54Syysralli

Så var det äntligen dags för ”syysralli”, en fågel tävling inom vår förening. Ett Fågel ralli går ut på att man inom ytsatt tid och område(BNFF:s område i det här fallet) skall upptäcka så många arter som möjligt. Man tävlar i lag; ett lag består av 2-5 pers och 2/3 av laget skall se samma fågel för att det skall räknas.

Jag och min kamrat, Rasmus, bildade ett lag. När alla andra nio lag tog sig fram med bil så cyklade vi, vilket var mycket skönt och speciellt. Vi började tidigt på morgonen(ca0520) med att cykla mot Emsalö udd, framme var vi lite före sju. Där staijade vi i ca 2h; fick ihop va 20 arter(ett äss). Däreftrer bar det av mot Hammars, på vägen stannade ci i Bengtsby och kodderviken och fick ihop ytterligare några arter. Efter de 50 kilometrarna var riktigt mat hemma hos mig mycket välkommen, så klart ville inte pilfinken visa sig hemma hos mig!

Via karelarbynsåkrar och en varfågel bar det av mot Ruskis och Svinö. Sen blev det en liten tvist: Kiala med kanske några nya arter eller Storträsket och en säker Sngsvan och Spillkråka? Det blev storträsket och 20 km till. Efter många höga backar kom vi äntligen fram, sångsvan hittade vi men den säkra spillkrkan vill inte visa sig…äsch! och tiden började ta slut.

Långsamt cyklade vi mot stan. Vid tarkkis fick vi syn på två tranor några minuter före tidens slut, dagen var räddad! =P

Sen en lång vilopaus och en stor glass i åstranden och därefter ”purku” i Seurahovi. Såklart förlorade vi; vi hade 52 arter som vi var säkra på; 15 till som vi inte var säkra på så de kunde inte räknas. Vinnar laget(med bil; 207km) hade 94 arter!! Inga priser delades ut bara ära och applåder; visst fick vi en hel del applåder med våra 80km(!) på cykel och som det yngsta laget.

Helt bara för två nybörjar som aldrig varit med i syysralli förut.

No comments:

Post a Comment